Menu

Parhaat pihvipaikat maailmalla


Telegraph -lehti on laittanut järjestykseen ja TripAdvisorin asiakkaat pisteyttäneet maailman parhaat pihviravintolat, ja tässä parhaiten sijoittuneet ravintolat ympäri maailman:

1. Japanilainen BEEFSTEAK KAWAMURA Tokiossa on päässyt listauksen ykkössijalle. Tässä ravintolassa erikoisuutena on Kobe -pihvi. Japanilaisen Kobe -härän liha on maailman kalleinta ja halutuinta lihaa, yksi kilo aitoa Kobe -lihaa maksaa nelisensataa euroa. Se on suussa sulavaa, rasvaisen marmoroitunutta ja pähkinäisen pehmeän makuista, ja Koben sanotaankin olevan lihojen shampanjaa. Tämä Japanilainen ravintola on saanut TripAdvisorin arvosteluissa 4,5 tähteä (ruoka 4,5, palvelu 4,5, hinta-laatusuhde 4, tunnelma 4). Ravintola on kallis, annoksen keskihinta 170 euroa ja sinne tulee tehdä pöytävaraus etukäteen. Ravintola on sopii myös pyörätuolilla liikkuvalle.

2. Ranskalainen LA MAISON DE L’AUBRAC Pariisissa on sijalla kaksi. Tämä TripAdvisorissa 3,5 tähteä (ruoka 3,5, palvelu 3,5, hinta-laatusuhde 3, tunnelma 3) saanut ravintola tarjoaa Ranskan vastinetta Japanin Kobe -lihalle, eli Aubracia. Aubrac -härän liha on myös erittäin laadukasta. Tämän ravintolan erikoisuus on myös sen aukiolo läpi yön, pihviä saat vaikka aamukolmelta.

3. Espanjalainen EL CAPRICHO on sijoittunut sijalle kolme, ja saanut TripAdvisorissa 4 tähteä (ruoka 4, palvelu 4, hinta-laatusuhde 3, tunnelma 3,5). kyseessä on keskiluokkaa kalliimpi ravintola, jossa erikoisuutena on yli viisi vuotta vanhan naudan liha, ja lihan hyvin pitkä raakakypsytys, eli 90 päivää. Mureus on taattu. Annoksen keskihinta on El Caprichossa 80 – 140 euroa.

4. Argentiinalainen GABANA LAS LILAS sijalla neljä on saanut TripAdvisorissa 4,5 tähteä (ruoka 4,5, palvelu 4,5, hinta-laatusuhde 3,5, tunnelma 4,5), ja tässä legendaariseksikin kutsutussa pihviravintolassa tarjoillaan erinomaiset fileepihvit ja kylkipalat. Annoksen hinta on Gabana Las Lilassa keskimäärin 85 euroa. Ravintola sopii myös pyörätuolilla kulkevalle.

5. Yhdysvaltalainen GIBSON BAR & STEAKHOUSE Chicagossa on sijalla viisi, ja se on saanut TripAdvisorissa 4,5 tähteä (ruoka 4,5, palvelu 4,5, hinnat-laatusuhde 4, tunnelma 4,5). Lihalla on tässä ravintolassa pitkä raakakypsytysaika, ja se on valittu myös Yhdysvaltain vuoden ravintolaksi vuonna 2015. Annoksen keskihinta on Gibsons Bar & Steakhousessa 68 euroa ja sinne pääsee myös pyörätuolilla.